Įgyvendintas projektas „Stiklo akys paslaptis saugo“ arba linksma kelionė po Lietuvos sodybas

Lietuvos liaudies buities muziejus savo mažuosius lankytojus šiemet pradžiugino nauja knygele „Penkiese po Lietuvą“. Joje pasakojama apie penkis peliukus, kurie, baigę mokslus Graužikų mokykloje, iškeliauja vasaroti pas savo močiutes peles, gyvenančias skirtinguose Lietuvos kampeliuose: Aukštaitijoje, Žemaitijoje, Dzūkijoje, Suvalkijoje ir Mažojoje Lietuvoje. Linksmi peliukų nuotykiai močiučių sodybose žaismingai supažindina su etnografinių regionų architektūros ypatumais. Pavaizduoti gyvenamieji namai – iš muziejaus sodybų. Nukreipus mobilų įrenginį į knygelės puslapiuose esantį ženklą, senoviniai pastatai „atgyja“ ir juos galima apžiūrėti iš visų pusių.


Daugiau

Muziejus be sienų: Aukštaitijos regiono 3D virtuali projekcija

Bendradarbiaujant su VšĮ „3D Vilnius“ įgyvendintas projektas „Muziejus be sienų: Aukštaitijos regiono 3D virtuali projekcija“ finansuotas Lietuvos kultūros tarybos lėšomis.


Daugiau

Įgyvendinamas „Lietuvos integralios muziejų informacinės sistemos (LIMIS) plėtros, modernizavimo ir naujų el. paslaugų projektas „Virtualus muziejus“

Lietuvos liaudies buities muziejus partnerio teisėmis dalyvauja Lietuvos integralios muziejų informacinės sistemos (LIMIS) plėtros, modernizavimo ir naujų el. paslaugų projekte „Virtualus muziejus“ (projekto Nr. 02.3.1-CPVA-V-526-01-0004). Projektas įgyvendinamas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 2 prioriteto „Informacinės visuomenės skatinimas“ 02.3.1-CPVA-V-526 priemonę „Kultūros turinio skaitmeninimas ir sklaida“.


Daugiau

Įgyvendinamas projektas „Stiklo akys paslaptis saugo“

Bendradarbiaujant su skaitmeninio turinio kūrėjų UAB „SneakyBox“ komanda įgyvendinamas projektas „Stiklo akys paslaptis saugo“ finansuotas Lietuvos kultūros tarybos lėšomis.


Daugiau

„Lietuvos malūnai Antano Krištopaičio akvarelėse“

Lietuvos malūnai Antano Krištopaičio akvarelėse.

Antanas Krištopaitis gimė 1921 m. Valdomų kaime, Gruzdžių valsčiuje, Šiaulių apskrityje. Mokėsi Valdomų k. pradinėje mokykloje, Šiaulių berniukų gimnazijoje, kur jo dailės mokytoju buvo Petras Aleksandravičius, vėliau tapęs Vilniaus dailės akademijos profesoriumi. A. Krištopaitis buvo abiturientas, kai 1940 metais, prasidėjus lietuvių trėmimams į Sibirą, buvo suimtas ir nuteistas už akių 10 metų kalėti. Dar 7 metus praleido tremtyje, Buriatijos krašte. Grįžo į Lietuvą 1958 metais. Apsigyveno Šiauliuose, kur iki 1982 metų dirbo Šiaulių dramos teatro dailininku, kūrė spektaklių scenografiją. Kur bebūtų buvęs – kalėjimuose ar tremtyje A. Krištopaitis piešė likimo draugų portretus, Sibiro peizažus, todėl, anot jo paties, dailės mokykla buvo pats gyvenimas, iš kurio sėmėsi piešimo įgūdžių, patirties ir temų.


Daugiau