Užsiėmimas prasideda, kai krosnis jau yra iškūrenta ir išrauginta duonos tešla duonkubilyje. Užsiėmimo vedėjai padedant, grupės dalyviai su žarstekliu sužeria žarijas ant prieždos, pušine iššluoja krosnį. Ant kopūsto lapo ar ajerų kiekvienas formuoja savo duonos kepalėlį ir su liže juos pašauna į krosnį. Stebime, kaip duonelė kepa, pasišviesdami žvake.

Laukdami, kol duona iškeps, žaidžiame žaidimus ir klausome pasakojimų apie tai, kaip senovėje moterys minkydavo duoną, kokiomis malkomis krosnį kūrendavo, kokios buvo duonos rūšys, kokie buvo lietuvių papročiai, susiję su duona ir jos valgymu.

Užsiėmimo pabaigoje ragaujame šiltą duonos riekelę užtepdami sviestu ir medumi, skanaujame žolelių arbatą.

Užsiėmimas vedamas 1–12 klasių moksleiviams ir suaugusiems visus metus Mičiūnų sodyboje, Aukštaitijos sektoriuje.

Grupės dydis:  20–23 asmenys. Minimalus grupės dydis – 10 žmonių.

Užsiėmimo trukmė – 2 val.

Užsiėmimo kaina:

  • Moksleiviams – 8 EUR/asm. + lankytojo bilietas 
  • Suaugusiems – 9 EUR/asm. + lankytojo bilietas

Užsakymai priimami – tel. +370 699 16713 arba +370 687 67237, ne vėliau kaip 5 d. prieš užsiėmimo datą.