Užsiėmimas prasideda, kai krosnis jau yra iškūrenta ir išrauginta duonos tešla duonkubilyje. Užsiėmimo vedėjai padedant, grupės dalyviai su žarstekliu sužeria žarijas ant prieždos, pušine iššluoja krosnį. Ant kopūsto lapo ar ajerų kiekvienas formuoja savo duonos kepalėlį ir su liže juos pašauna į krosnį. Stebime, kaip duonelė kepa, pasišviesdami žvake.

Laukdami, kol duona iškeps, žaidžiame žaidimus ir klausome pasakojimų apie tai, kaip senovėje moterys minkydavo duoną, kokiomis malkomis krosnį kūrendavo, kokios buvo duonos rūšys, kokie buvo lietuvių papročiai, susiję su duona, valgymu.

Užsiėmimo pabaigoje ragaujame šiltą duonos riekelę užtepdami sviestu ir medumi, skanaujame žolelių arbatą.

Užsiėmimas vedamas visus metus įvairioms progoms Mičiūnų sodyboje.

Grupės dydis:  20–23 asmenys. Minimalus grupės dydis – 10 žmonių.

Užsiėmimo trukmė – 2 val.

Užsiėmimo kaina:

Vaikams – 6 EUR / vaikui (priemonės ir vaišės pagal scenarijų) + lankytojo bilietas 

Suaugusiems – 7 EUR / suaugusiam (priemonės ir vaišės pagal scenarijų) + lankytojo bilietas

Užsakymai priimami – tel. +370 699 16713 arba +370 687 67237, ne vėliau kaip 5 d. prieš užsiėmimo datą.