Šiškiukai, ežiukai, briedžiukai, šyčkos, birbizai, abriedukai – o kaip jūs vadinate šį patiekalą? Gausybę pavadinimų turintis patiekalas tikriausiai daugumai primena nostalgiškas vaikystės vakarienes.
Savo rankomis suformuotas ir ant krosnies išvirtas šiškiukas bus pats skaniausias! Edukatorė parodys, kaip pasigaminti tešlą ir papasakos, iš kur atsiranda varškė, sviestas ir grietinė. Kiekvienas edukacijos dalyvis gaus tešlos, iš kurios, naudodamas medinį peiliuką ir tarką, suformuos savuosius šiškiukus.
Kol šiškiukai išvirs, edukacijos dalyviai spės pažaisti, susitvarkyti ir paruošti stalą valgymui. Kiekvienas edukacijos dalyvis paragaus šiškiukų su sviesto-grietinės padažu ir žolelių arbatos.
Amžiaus grupė: priešmokyklinukai (nuo 5 m.), 1–12 kl. moksleiviai ir suaugusieji, šeimos (mišraus amžiaus).
Grupės dydis: 10–20 dalyvių.
Vieta: Mičiūnų sodyba, Aukštaitija.
Laikas: edukacija vedama visus metus.
Trukmė: 1 val.
Kaina:
- moksleiviams 4 EUR/asm. + įėjimo bilietai;
- suaugusiems 5 EUR/asm. + įėjimo bilietai.
Užsakyti iš anksto (ne vėliau kaip 5 d. prieš užsiėmimo datą) tel. +370 699 16713 arba +370 687 67237.